Bijzonder overnachten

in een boomhut
DSCF2951.jpg
DSCF2825.jpg
Retie, Belgie

 

Vaak krijg ik de vraag ‘Wat is de leukste slaapplek waar je tot nu toe bent geweest?’. Hier kan ik dan moeilijk antwoord op geven omdat alle plekken hun eigen charme hebben en vaak heel verschillend zijn. Maar vanaf nu staat er een slaapplek toch wel erg hoog op mijn lijstje. Namelijk Boomhut De Bonte Specht van Treelodge. 

De boom in

 

Samen met Milton en onze zoon Kian verbleven we twee nachten in de bomen. Buiten steeg de temperatuur naar boven de dertig graden, maar gelukkig bleef het in de boomhut heerlijk koel. Ook het terras lag voor het grootste gedeelte in de schaduw waardoor het heerlijk vertoeven was. 

 

 

 

 

Luxe in de boom

De boomhut is geschikt voor zes personen. Boven vind je twee kamers met een tweepersoons bed. In de woonkamer staat een slaapbank voor twee personen. Ook is er een kampeer bedje aanwezig voor Kian. De boomhut is van alle gemakken voorzien. Een ruime keuken met magnetron, kookplaat, wasbak, waterkoker, potten en pannen. In de boomhut vind je verder een badkamer met douche, een apart toilet en in de woonkamer staat een eettafel en een heerlijk grote bank. 

 

 

 

 

 

 

Buiten zijn

Geloof me, op deze plek ben je het liefste buiten. Al voelt het door de grote punt ramen in de slaapkamer of je midden in het bos onder de bomen ligt. Buiten hoor je de vogeltjes en verder helemaal niets. Op het terras staat een barbecue op gas en is er plaats voor meer dan genoeg mensen aan de ruime tafel. In de twee lounge stoelen is het fijn vertoeven met een goed boek. 

 

 

Yes! Een hottub!

Maar wat deze slaapplek echt compleet maakt is de hottub. Wat een fantastische plek om te badderen. Hier hebben we heel wat uurtjes gebruik van gemaakt. Zelfs Kian vond het heerlijk. De hottub stook je warm met hout in de houtkachel onder de hottub. Let wel op want op een geven moment stook je het water te warm. Op tijd het vuur uitmaken dus. 

 

 

Aan de wandel

Onder de boomhut staat een ruime tafel voor een groot gezelschap. Leuk voor als je met een groep komt en verschillende boomhutten huurt. Verder vind je op het terrein verschillende kampvuur plaatsen voor een knusse avond rond het kampvuur of maak gebruik van de verschillende barbecues. 

 

Vanwege het warme weer maken we al rond half 7 in de ochtend een wandeling door de bossen. Het is nu nog goed te doen met Kian in de draagzak. De boomhutten liggen in een bosrijke omgeving waar je lekker kunt wandelen of relaxen. Zo vind je op nog geen kwartier lopen een vennetje. 

 

 

 

 

Helaas pindakaas

Met tegenzin pakken we onze spullen weer in. Want wat hadden we hier graag langer gebleven. Het voelde als een mini vakantie, die ons weer helemaal heeft opgeladen. Gelukkig hebben we de foto’s nog en zijn we weer een hele mooie ervaring rijker. Op naar een volgend avontuur! 

 

 

Zelf ontdekken!

Wil je deze boomhut zelf ontdekken? Via deze link reserveer je 1 van de boomhutten. Op dit moment staan er twee boomhutten om in te verblijven maar de volgende is alweer in aanbouw. En ik kan je vertellen, deze gaat ook heel erg tof worden! 

 

Het aller mooiste aan dit alles zijn de mensen achter dit hele project. De boomhutten bouwen ze zelf en je merkt aan alles dat er heel veel liefde in dit ‘project’ zit. Lees vooral even hun hele verhaal.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-