Kamperen in een

T2 camper
winterkamperenkopie.jpg
de-winterkamperen.png
Camping de wielewaal in Zeewolde

Op de radio waarschuwen ze voor ijzel, sneeuw en is code oranje actief.

 

Wij pakken onze geitenwollensokken en thermokleding in voor een weekend winterkamperen in een T2 camper. Onverstandig? Welnee! Kamperen in de sneeuw is juist magisch. Alsof je even in Lapland bent… maar dan net even anders.

Winterkamperen in een T2 camper


Voor Vintage Road Trips gingen we op pad om een nieuw concept te testen. Namelijk met een Volkswagen T2 camper winterkamperen. Een romantisch weekendje samen, gezellig bij het kampvuur biertjes drinken en in de avond tegen elkaar aankruipen om de volgende ochtend wakker te worden van de vogeltjes.

 

DSCF9912_1000 (1).jpg

 

Camping de Wielewaal in Zeewolde
Met een gevulde camper rijden we voorzichtig van Amersfoort naar Camping de Wielewaal in Zeewolde. Er is een mooi plekje voor ons gereserveerd, inclusief vuurschaal en een flinke krat met houtblokken. De camping ziet er magisch uit. Het sneeuwlandschap zorgt ervoor dat we ons even in een andere wereld wanen.

 

DSCF9896_1000 (1).jpg

 

We sluiten de stroom aan en zetten de straalkachel in de camper aan. De BBQ die we hebben meegekregen geven we een mooi plekje en we klappen de luifel uit, zetten de stoeltjes en tafel voor de camper en maken het kampvuur aan.

 

DSCF9806_1000 (1).jpg

 

Luxe winterkamperen
Vintage Road Trips heeft ons een koelbox vol met lekkere dingen meegegeven. Wat een luxe he! Dit zit standaard bij het winterkampeer arrangement, net als de camping, het kampvuur en het beddengoed. Hoef je nergens meer aan te denken! Onze koelbox is gevuld met biertjes, sap, eieren, yoghurt, kaas, ontbijtspek, brie, worst, een maaltijd salade en vlees voor op de BBQ. In de camper zelf ligt nog een stokbrood, borrelnootjes, broodjes en een flesje rode wijn. Wij komen de avond wel door zo!

 

DSCF9750 (1).jpg

 

Kampvuur
Die avond houden we ons warm bij het kampvuur, steken we de BBQ aan en genieten we van de lekkere borrelhapjes. Het is een unieke ervaring zo in de sneeuw. Wanneer het vuur begint de doven en al het vlees is opgegeten, kruipen we op de bank in de camper, waar het inmiddels lekker warm is geworden.

 

DSCF9840_1000 (1).jpg

 

Serie kijken
Op onze Macbook kijken we een aantal afleveringen van ‘The men in the high castle’ en maken warme chocolademelk op de nog warme BBQ. Rozig van het buiten zijn kruipen we in onze slaapzakken om de volgende ochtend rond 10 uur pas weer wakker te worden.

 

Goedemorgen
Die ochtend hoor ik de vogeltjes fluiten en de sneeuw uit de bomen vallen. Even blijf ik liggen in ons kleine huisje om alleen maar te luisteren. Wat een rust. Ik draai me nog één keer om in mijn slaapzak om me vervolgens weer warm aan te kleden en me op te frissen in het sanitair gebouw. Wanneer ik naar buiten stap is de camping bedekt met een dikke laag mist.

 

DSCF9882_1000 (1).jpg

 

We ontbijten met een gekookt eitje, belegde broodjes en yoghurt. Heerlijk begin van een nieuwe dag! Wanneer we vol zitten ruimen we het kampvuur en de BBQ op en maken we de camper klaar om te vertrekken. We rijden richting Amersfoort waar we de camper weer thuis brengen bij Vintage Road Trips.

 

DSCF9907_1000 (1).jpg

 

Winterkamperen in een T2 camper met Vintage Road Trips
Wat een avontuur was het en wat hebben we genoten! Ondanks code oranje en de ijzel zijn we in Zeewolde aangekomen om een heerlijk weekend te ‘winterkamperen’. Misschien niet het eerste waar je aan denkt maar wij zijn overtuigd! Wat een unieke ervaring! Ben je niet bang voor een beetje kou en zoek je het avontuur op? Ga dan eens winterkamperen met een camper van Vintage Road Trips! Zij zorgen dat alles is geregeld en dat jij nergens meer aan hoeft te denken!

 

DSCF9916_1000 (1).jpg

 

Het ‘winterkampeer arrangement’ is binnenkort te boeken via de website van Vintage Road Trips. Heb je vragen of wil je nu al boeken? Je kunt ze altijd even mailen! Veel plezier! Laat je weten hoe het was?

 

 

Deel dit bericht op social media!

-