Overnachten in

een waterlodge
waterlodge.png
de-waterlodge.png
Eersel, Noord-Brabant

'Een sprookjesachtig gezicht, zo drijvend op het water. '

 

Ook zijn we blij verrast bij het betreden van onze waterlodge. Wat een ruimte! De achtpersoons lodge is ingericht met steigerhouten meubelen en biedt genoeg ruimte voor iedereen. 

Slapen op het water

 

Comfort

De tenten zijn van alle gemakken voorzien. Zo beschikken ze over een vaatwasser, een grote loungeset voor buiten, een Nespresso koffiezetapparaat en een grote flatscreen televisie. Ook hoef je niet naar buiten met je wc-rolletje, want de lodges hebben hun eigen badkamer en toilet. Ideaal! Zeker zo aan het einde van het kampeerseizoen en het wat kouder begint te worden. Je hoeft overigens niet bang te zijn om het koud te krijgen. Je kunt de kachel namelijk gewoon aanzetten! Maar ben je dan wel buiten, kruip dan op de hangmat voor een spectaculair uitzicht over het water. Boekje erbij en relaxen maar!

 

DSCF7260 (1).jpg

 

Onze eerste nacht in de lodge slapen we heerlijk. Wat een rust. In de ochtend halen we verse broodjes bij de campingwinkel en drinken we koffie en thee op de loungeset buiten.

 

DSCF7318.jpg

 

Pumptracken

Aangezien we altijd open staan voor nieuwe avonturen leek het ons een sportief plan om het Pumptracken op de camping te testen. Er staan twee BMX fietsen voor ons klaar. Wat zijn ze klein! Het is even wennen. We beginnen bij de Pumptrackbaan van asfalt. Ik doe een helm op en kniebescherming om, want je weet maar nooit natuurlijk. Verschillende kinderen zijn mij al voorgegaan en fietsen soepel over de baan. Ik merk dat ik de gemiddelde leeftijd wat omhoog haal. Maar hé, het is zelfs een olympische sport! Dus gewoon gaan en proberen.

 

DSCF7157.jpg

 

DSCF7242.jpg

 

Moeilijker dan gedacht

Zo makkelijk als het eruit ziet, zo moeilijk is het in het echt. Na één rondje in slow motion over de baan kom ik erachter dat ik het anders aan moet pakken. Meer vaart maken en sneller door de bochten. Na wat proberen gaat het redelijk en we besluiten de offroad baan achter de waterlodge ook te testen. Deze bevalt ons beter! Het is intensief maar erg leuk. Mocht je het leuk vinden om sportief bezig te zijn, probeer dan zeker het Pumptracken. Via de camping kun je een fiets en bescherming huren.

 

De Brabantse Kempen
Liever op een andere manier sportief bezig? Vanaf de camping zijn er tal van wandelroutes of bezoek de Brabantse Kempen voor nog meer prachtige wandelingen.

In de middag spelen we een potje midgetgolf en borrelen we bij de Keizer Eten en Drinken, waar we ook voor het diner hebben gereserveerd. Lekker buiten bij een flink kampvuur om ons warm te houden. De nacho’s met kaas smaken heerlijk! Bij de waterlodge genieten we nog van het zonnetje, het vissen en van het uitzicht over het water.

 

DSCF7348.jpg

 

De Keizer Eten en Drinken

Rond 18.00 uur lopen we weer naar  De Keizer Eten en Drinken dat zich direct naast de receptie van de camping bevindt. Ideaal dus! Het restaurant is mooi ingericht, we nemen plaats aan één van de hoge tafels en gaan beiden voor het verrassingsmenu. Absoluut een aanrader! Wat smaakt het allemaal goed. De variatie van vis en vlees is heerlijk en we zitten flink vol. Na het eten slenteren we langs het water naar de waterlodge.

 

Wanneer we op zondagochtend het tentdoek openmaken, is de wereld bedekt met een dikke laag mist. We zien werkelijk waar niets! Het ziet er magisch uit zo over het water. Reserveer hier een waterlodge.

 

DSCF7218.jpg

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-