Toeren in een

T1 Splitbus
T1.png
de-t1bus.png
Marseille, Zuid-Frankrijk

'Mijn hoedje en zonnebril zijn ingepakt.'

 

Jochem en ik zijn klaar voor onze vlucht naar Zuid-Frankrijk! Een tripje waar ik al maanden naar uitkijk. Een weekend waarin we kennis gaan maken met de nieuwe aanwinst van Vintage Road Trips. Namelijk een fel blauwe T1 Spijlbus. Ik noem hem Mr. Blue en ik ben verliefd. 

Marseille Airport


Na een vlucht van 1,5 uur komen we aan op Marseille Airport, vanaf daar is het nog 20 minuten rijden naar de locatie van Vintage Road Trips. Tussen de bomen en naast zijn T2 vrienden staat Mr. Blue op ons te wachten. De bus heeft plaats voor ongeveer acht volwassenen. Ideaal voor een dagje of weekendje toeren in combinatie met bijvoorbeeld een hotel overnachting. Maar de bus is ook super leuk voor een speciaal uitje, een bruiloft of een bijzondere fotoshoot. Wij nemen deze prachtbus een dagje mee, om kennis te maken met het Franse leven.

 

DSCF2745 (1).jpg

 

Toeren in een T1 Spijlbus
We rijden over landweggetjes, door Franse dorpjes en maken een stop in Lambesc voor een Franse lunch. We rijden verder over een smalle bergweg met een prachtig uitzicht. Het is helder dus we kunnen de zee in de verte zien liggen. We passeren fietsers en maken af en toe een stop om van het uitzicht en het zonnetje te genieten. Wat is Frankrijk toch heerlijk!

 

DSCF2636 (1).jpg

 

Van Vintage Road Trips hebben we een map meegekregen met verschillenden routes. Korte routes voor een dagje weg maar ook langere routes langs Franse dorpjes, door steden als Avignon, langs de zee om even een duik te nemen, door het bos en door de lavendelvelden wanneer het hier seizoen voor is.

 

DSCF2716 (1).jpg

 

Stokbrood en rode wijn
Bij de bakker halen we stokbrood en bij de Carrefour kaas, rode wijn en roomboter met zeezout. Op de één of andere manier smaakt het toch beter zo in de Franse zon. Wat is het fijn, zo’n dagje toeren in een T1 Spijlbus. Even onthaasten, offline zijn en alleen maar rijden. Met de raampjes open en intens gelukkig zijn.

 

 

DSCF2680 (2).jpg

 

DSCF2789 (1).jpg

 

Zelf ook toeren in een T1 Spijlbus
Aan het einde van de middag brengen we de bus weer terug. Helaas, want wat had ik Mr. Blue graag mee naar huis genomen. De foto’s van deze mooie dag zeggen denk ik al genoeg. Mr. Blue is gewoon zo fotogeniek dat ik alle foto’s wel met jullie wil delen. Wil je ook achter het stuur kruipen en toeren in een T1 Spijlbus? Klik dan hier voor een ervaring om nooit te vergeten!

 

 

Deel dit bericht op social media!

-