Een puzzeltocht in

een eend!
eend toer.png
de-eend.png
Amersfoort, Nederland

'Een vrolijke stoet kwekkende eendjes tuft voorbij.'

 

Lachende gezichten en zwaaiende handen steken uit de vrolijke autootjes. Allemaal met open dak, want de lente is begonnen! Dit weekend ontdekte ik ‘de eenden puzzeltocht’ van Vintage Road Trips. Een tocht die ik niet snel zal vergeten!

Groepsuitje voor familie, vrienden en collega’s! 


Voor deze ‘eenden puzzeltocht’ trommelde ik mijn familie op, een groep van 12 volwassenen en mijn neefje Milan van 2 jaar oud. Om half 1 begroeten we elkaar bij de stalling van Vintage Road Trips in Amersfoort. Er staan vier felgekleurde eendjes voor ons klaar, inclusief picknickmandjes en puzzeltochten. Het is een gezellige boel zo met zijn allen!

 

DSCF1125.jpg

 

DSCF1095.jpg

 

De Eenden Battle
Na de puzzel uitleg met koffie en thee verdelen we ons in drietallen. Wie kan er goed kaartlezen, wie gaat er rijden en wie kan het beste de vragen noteren? Het is een battle tussen de vier eendjes, dus iedereen is bloed fanatiek! Wie de meeste antwoorden goed beantwoord, de foto opdrachten het beste uitvoert en de leukste teamnaam bedenkt wint.

 

IMG_8848.jpg

 

Klaar voor de start, af!
Wanneer iedereen door heeft hoe de eend bestuurd moet worden, gaan we van start. De teams kiezen allemaal hun eigen route, want niemand wil natuurlijk achtervolgd worden en antwoorden weggeven. We komen elkaar verschillende keren tegen op smalle boerenweggetjes, in Hoevelaken, Zwartebroek, Nijkerk en weer in Hoevelaken. ‘Hadden we hier niet al gereden?’ Terug naar Scherpenzeel want daar zijn nog 3 onbeantwoorde vragen. ‘Dat kan nog net voor half 3’, ‘oh daar is de groene eend weer, zwaai zwaai!’

 

G0012787 (1).jpg

 

Picknicken
Stipt om half 3 staat team ‘Miss Sunshine’ op de afgesproken plek, als eerste, dus dat zijn weer 25 punten! De andere teams volgen en met onze picknickmandjes zoeken we een mooie plek om even bij te komen en op te laden. Ik heb boodschappen gedaan om de picknickmandjes mee te vullen. In de picknickmand zelf zit koffie, thee en servies. Geen zin om zelf boodschappen te doen? Vintage Road Trips vult met alle liefde de picknickmandjes met broodjes en beleg. Spreek dit van tevoren even met elkaar af.

 

DSCF1197.jpg

 

Finish
Het is 17.00 uur en alle eendjes verzamelen zich bij Vintage Road trips. Vol enthousiasme delen we onze ervaringen. ‘Wat hadden jullie daar voor antwoord?’, ‘Zestien stippen op het reclamebord?’, ‘Nee, joh dat waren er zeventien!’, ‘De hoogte van het waterpeil?’, ‘Die konden wij niet vinden.’ Met een drankje wachten we in het zonnetje vol spanning op de uitslag. Wie gaat er met ‘De Eenden Battle Trofee’ naar huis? Team ‘De Kiwi Cruisers’ of team ‘Miss Sunshine’? Of toch team ‘Kwik Kwek en Kwak op eenden jacht’? Of team ‘EENDerde x3’ die net iets te lang over de naam hadden nagedacht… De Kiwi Cruisers zijn de gelukkige winnaar, met hun fel groene eend scheurden ze maar liefst 100 km door Barneveld en wisten op de meeste raadsels het goede antwoord te vinden. Proficiat!

 

DSCF1229.jpg

 

Voldaan van dit super leuke groepsuitje, kruipen we weer in onze eigen auto’s. Helaas mogen de eendjes niet mee naar huis. Maar mocht de gelegenheid zich voordoen, dan nemen we graag nog een keer revanche op de Kiwi Cruisers!

 

Het leukste groepsuitje! 
Wil je ook een keer ‘de Eenden uitdaging’ aangaan met familie, vrienden of collega’s? Klik dan hier en zet je schrap voor een de battle van je leven!

 

 

Deel dit bericht op social media!

-