Van al je spaargeld

een VW bus kopen
koos3 (1).jpg
koos2 (1).jpg
Tara en Bob

Tegen ieders verwachting in kochten Bob en Tara van hun spaargeld geen huis maar een oude Volkswagen bus.

 

Verstandig? Wel nee. Worden ze er gelukkig van? Enorm! Dus waarom niet? Ik vroeg dit leuke koppel naar hun verhaal en hoe het nu is met de oude Volkswagen bus genaamd Koos Abrikoos. 

Hoe investeer je in geluk?


Een oud Volkswagen busje kopen!

Zoals de meeste studenten leek het ons fantastisch om na onze studie een reis te gaan maken. Met dat doel voor ogen begonnen we tijdens onze studies met sparen en na twee jaar hadden we een leuke spaarpot opgebouwd. Naast het maken van een lange reis groeide een tweede passie, namelijk die voor oude Volkswagen busjes. Iedere keer wanneer er een Volkswagen busje passeerde konden we een glimlach niet onderdrukken. We besloten onze passies te combineren en het gespaarde geld te investeren in een Volkswagen bus. Een busje die ons de komende jaren mee zal nemen en waar we de mooiste avonturen mee zullen beleven.

 

header_koos2 (1).jpg

Zou je dat nou wel doen?
In oktober 2015 maakten we van onze droom werkelijkheid en kochten een Volkswagen busje van 45 jaar oud. Geheel tegen ieders verwachting in, want we waren nog maar 23 jaar en kwamen net van school. “Een oud Volkswagen busje kopen?”, “Kun je niet beter sparen voor een huis?” en “Ik zie die busjes altijd met pech langs de weg staan” waren populaire reacties op ons verhaal. Heel begrijpelijk, want we kozen immers niet voor de uitgestippelde paden. Was het verstandig? Wel nee. Werden we er blij van? Ja, dat zeker! Volgden we ons hart? Nou en of.

 

FullSizeRenderkopie (1).jpg

Koos Abrikoos
We zijn inmiddels ruim een jaar verder sinds we eigenaar werden van ons VW busje (Koos Abrikoos). Onze abrikooskleurige vriend had alleen nog wel de nodige aandacht nodig, voordat hij weer de weg op kon. Momenteel zijn we bezig met de opbouw van de bus en verwachten hem rond de zomer de weg op te krijgen.

 

koos4 (1).jpg

Keuzes, keuzes, keuzes
Een oud Volkswagen busje kopen is niet niks. Door ons beperkte budget, zijn we genoodzaakt om keuzes te maken. Zo leggen we iedere maand ons spaargeld opzij om de restauratie in gang te houden en zijn vakanties in het afgelopen jaar ook niet aan de orde geweest. Ook zorgt het beperkte budget ervoor dat we de restauratie grotendeels zelf moeten uitvoeren. De oude staat van de bus zorgt ervoor dat we hem van top tot teen opnieuw aan het opbouwen zijn en daar komt meer bij kijken dan we van te voren dachten. Van demonteren tot spuiten en van lassen tot de inrichting. Alles kost geld. Ondanks de tegenslagen weten we dat we investeren in ons geluk en daar worden we blij van.

 

koos5 (1).jpg

 

Onze droom
Om onze droom te verwezenlijken hebben we echt een sprong in het diepe gemaakt. We hadden in het begin werkelijk geen idee wat ons te wachten stond en dan zit soms niet alles mee. We hebben al heel wat tegenslagen gehad & hebben al vaak met de handen in ons haar gezeten. Ondanks dat raden we iedereen aan om je hart te volgen en te investeren in je eigen geluk. Voor ons betekent dit dat we over een jaar de vrijheid van een huisje op wielen kunnen ervaren en bij anderen een glimlach op hun gezicht kunnen toveren bij het zien van onze bus.

“Great things never came from comfortzones”

Benieuwd of Bob en Tara met Koos Abrikoos deze zomer de weg op gaan? Volg dan hun Instagram profiel!

 

koos6-1 (1).jpg

 

Deel dit bericht op social media!

-