Bijzonder overnachten

in een Yurt
header beeld.png
de-yurt.png
Emst, Vaassen, Beekbergen en Zeewolde

Je moet er wat voor over hebben maar dan heb je ook wat. 

 

Op het prachtige natuur-campeerterrein van landgoed Quadenoord staat vanaf April tot November een Yurt (Ger) voor de echte buitenmens.

 

Update: De Yurt in Renkum is helaas weggehaald, maar de yurts van The Yurt Project staan nu in Emst, Vaassen, Beekbergen en Zeewolde.

The Yurt Project

 

Op verschillende prachtige plekken in de natuur staan vanaf april tot november Yurts van The Yurt Project voor de échte buitenmens.

 

Tijdens mijn bezoek aan de Yurt in Renkum:

Voor de buitenmens dus. Je moet het zonder keuken, douche of badkamer stellen! Maar dat is voor de ware kampeerliefhebber natuurlijk no big deal. Bij de tent staat een waterpomp, het water kun je vervolgens op de houtkachel koken. Een stukje verderop staat een eco-toilet. Een normaal toilet dat je zelf met een emmer water door moet spoelen. De Yurt zelf staat op een rustige open plek midden in het bos. Omgeven door dennenbomen en veel groen!

 

 

 

Onze Yurt ruikt naar houtkachel en schoon beddengoed

Wanneer ik mijn oranje kever naast de Yurt parkeer, krijg ik al kriebels in mijn buik. Wat ziet dit er prachtig uit! Bij het openen van de houten deur komt de geur van de houtkachel en het schone beddengoed ons tegemoet. De Yurt is knus ingericht met een tweepersoonsbed in het midden, een grote zitzak, twee kleurrijk beschilderde kastjes en een bank/eenpersoonsbed in de hoek van de Yurt. En niet te vergeten de houtkachel met daarnaast een flinke voorraad houtblokken.

 

 

 

 

Een magisch gezicht

Omdat de Yurt niet over elektriciteit beschikt staat de deze vol met kaarsen. Wanneer de zon onder is en het buiten te fris wordt, steken we alle kaarsen aan en kruipen we onder de wol. Het is een magisch gezicht.

 

 

 

‘s Ochtends worden we wakker van de opkomende zon. We hebben heerlijk geslapen en zetten de zitzak en de krukjes buiten om aan het ontbijt te beginnen. Een gekookt eitje met broodjes en een kop thee. Prima start van een mooie dag in de bossen! 

 

 

Bij de waterpomp frissen we ons op en genieten van het zonnetje dat door de dennenbomen steeds meer tevoorschijn komt. In de middag rijden we in de kever naar Elst. Het is rond de 27 graden en we gaan opzoek naar verkoeling. Net buiten Elst vind je de Rijkerswoerdse plassen. Hier kun je zwemmen, zonnen in het zand of op het gras en bij het gezellige restaurantje wat eten of drinken. De ijscoupes vallen bij ons goed in de smaak! Aan het einde van de middag keren we weer terug naar de verkoeling van het bos. De BBQ gaat aan en we genieten nog lang van een zwoele zomeravond in Nederland.

 

 

Tips voor een overnachting in een Yurt:

• Vind je het te veel werk om de houtkachel aan te maken? Neem dan een gasfles mee zodat je hier je eten op kunt bereiden. (aanrader voor in de zomer, de Yurt zelf warmt ook flink op)

• Wil je toch graag even douchen? Ongeveer 500 meter verderop staat een douchegebouw waar je met warm water kunt douchen.

• Neem extra batterijen mee voor bijvoorbeeld je fototoestel. Een powerbank is ook erg handig om apparaten op te laden wanneer er geen stroom aanwezig is.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-