Slapen in een

Wikkelboat
DSCF7952.jpg
DSCF8024.jpg
Rotterdam, Nederland

In het centrum van Rotterdam, in het hart van het Maritiem District, ligt een heel klein huisje op het water.

 

Tussen torenhoge flatgebouwen en tussen verschillende boten in de haven vind je een Wikkelboat. Ik mocht er een nachtje komen proefslapen. En wat was het bijzonder! 

Slapen op het water

 

Sinds eind mei 2017 dobbert de Wikkelboat in een rustig haventje in Rotterdam (The red apple marina) . Deze zal zich begin juli verplaatsen naar ‘de linker Punt’ naast de Puntbrug in Rotterdam. De Wikkelboat is de varende variant op het Wikkelhouse, waar ik eerder dit jaar al een nachtje bleef slapen. Net zo leuk maar toch heel anders.

 

 

 

 

Een fijne plek aan het water

Wanneer ik op maandagmiddag na mijn werk in het Maritiem District aankom, zie ik de Wikkelboat al liggen. Tussen verschillende bootjes ligt daar opeens een Tiny house op het water. Na een korte rondleiding nemen we plaats op het terras aan de voorzijde. Een fijne plek met een loungebank en heerlijk in de zon. Aan de andere kant van de Wikkelboat vind je het tweede terras aan het water. Inclusief ligstoel en een zitje om te eten. Of om gewoon lekker een wijntje te drinken in de zon.  En dat is precies wat we doen. 

 

 

 

 

Van badkamer tot kingsizebed

In de Wikkelboat vind je een ruime bank die je uit kunt klappen tot tweepersoons bed. Je hebt vanuit je bed uitzicht over het water. Aan de voorkant van de Wikkelboat vind je nog een uitklapbaar tweepersoonsbed. Verder is er een badkamer met douche en toilet. Er is een keuken aanwezig met een tweepits kookplaat, vaatwasser, waterkoker en koffiezetapparaat. En dat allemaal in een Tinyhouse op het water. Luxe toch? 

 

 

 

 

 

 

Rotterdam in de avond uurtjes

Na wat te hebben gegeten in de Markthal, die op steenworp afstand van de Wikkelboat ligt, zien we de zon achter de gebouwen verdwijnen. We klappen het bed uit aan de waterzijde en kruipen onder de wol. We laten de gordijnen nog even open en aanschouwen Rotterdam vanuit het kingsize bed. Wanneer het begint te schemeren sluiten we de gordijnen.

 

 

 

 

Nog een nachtje? Ja leuk!

Het is windstil dus we merken vrijwel niet dat we op het water dobberen. Maar wanneer ik in de ochtend de gordijnen weer open, sta ik voor m’n gevoel weer op het water, tussen de bootjes. En dat is goed wakker worden kan ik je vertellen. We ontbijten bij het raam en nemen afscheid van deze fijne plek. Ons verblijf zit er helaas alweer op. We hadden met liefde nog een nachtje gebleven, want wat is het leuk om midden in de stad, op het water, in een tinyhouse te logeren! 

 

Ook wakker worden op het water? Vanaf aanstaande zondag 2 juli is de Wikkelboat officieel geopend! Wees er snel bij want de boekingen gaan hard. Reserveer hier.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-