Slapen in een 

oude legertent
DSCF7657_2.jpg
DSCF7584.jpg
Etten, Nederland

 

Op camping Warmgroen in Etten staat een wel heel bijzondere tent. 

 

Tussen de bomen en omringt door een weiland met ezeltjes en een shetlandpony, staat een oude legertent. Voor iedereen die helemaal tot rust wil komen, gelukkig wordt van het koken op een houtkachel en gek is op dieren is dit dé plek om te overnachten. Deze plek is absoluut één van mijn favorieten. 

Een gezellige beestenboel!

 

Wanneer we op zaterdagmiddag aankomen in Etten, staan de ezeltjes ons al op te wachten. Eigenaar Léon brengt ons naar de tent en na een warm welkom met verse bloemen op tafel, een opgemaakt bed en schone handdoeken nemen we plaats aan de lange eettafel. 

 

 

 

 

 

 

Een knusse plek

Ik doe de zelf meegenomen aardbeien in een schaal en ik zet een flinke pot thee. Het is buiten gaan miezeren en we steken de houtkachel aan. Wat een fijne plek. De tent is sfeervol en kleurrijk ingericht. Er is plaats voor maar liefst 4 personen en een kind. In de tent staat een ruim tweepersoonsbed, er staan twee eenpersoons bedden en er kan een kinderbedje worden uitgeklapt. Verder kun je koken op de houtkachel in de tent. Vind je dit te veel moeite? Het is ook mogelijk om in de bijkeuken van het huis van Léon en Margareth gebruik te maken van een 4 pist kooktoestel. Hier kun je overigens ook douchen, naar het toilet en gebruik maken van de koelkast. Net achter de tent vind je overigens ook een eco-toilet. 

 

 

 

 

 

 

 

 

De ezeltjes begroeten

Na het eten en wanneer het is gestopt met regenen, maken we buiten een kampvuur. Want niets is zo leuk als een avond bij een kampvuur, met wat lekkers, knus tegen elkaar aan, kijkend naar het vuur en om af en toe een ezel te begroeten. Een ezel begroeten? Ja deze lopen dus gewoon langs de tent! Super gezellig en wat een lieve dieren. Wanneer al het hout is opgebrand en de ezeltjes naar hun stal zijn vertrokken, kruipen we onder de wol. Ik hoor de houtkachel nog knisperen en hoor de regen weer tegen het tentdoek tikken. We vallen als een blok in slaap. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van atelier tot beestenboel

We ontbijten met aardbeiden, vers brood en oude-kaas met appelstoop (lekker!). We nemen een kijkje bij de drie varkens en begroeten de vijf honden en de vele kippen. Een gezellige beestenboel! Léon laat ons zijn atelier zien waar hij als beeldend kunstenaar de mooiste creaties neerzet. Zo is hij nu voornamelijk bezig met het zeefdrukken van verschillend ontwerpen. Gaaf om te zien! We krijgen de ‘Warmgroen theedoek’ mee en lopen nog even naar de ezeltjes voor een laatste begroeting. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze leuke tent is helaas niet meer te boeken. Wellicht in de toekomst weer!

 

Té leuk om niet te doen!

Wil je ook overnachten in deze knusse legertent en wil je kennis maken met alle liever dieren? Via deze link boek je een overnachting bij Léon en Margareth op het erf. En ik kan je alvast verklappen, daar ga je absoluut geen spijt van krijgen! 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-