Een korte roadtrip

plan je zo!
shutterstock_382131643kopie (1).jpg
2016-06-22-23.27.49.jpg
Go with the flow!

Gaan en staan waar je maar wilt. Het ultieme gevoel van vrijheid.

 

Maar hoe regel je dit allemaal? Waar haal je een toffe camper vandaan en wat neem je allemaal mee? Hieronder mijn tips voor het plannen van een mini ‘hippie’ roadtrip in een Volkswagen camper!

De camper huren


Zelf heb ik ervaring met verschillende oldtimer aanbieders waar je mooie Volkswagen campers kunt huren. Zo kun je bij Vintage Road Trips France in Frankrijk terecht voor verschillende camper busjes, kun je bij CamperVoet een hele mooie groene en rode huren en bij De Volkswagenbus kun je op pad met Mr. Blue. Het is mogelijk om deze campers voor een weekendje te huren of voor een langere periode. Ideaal! De huur is inclusief uitgebreide inventaris, dus over pannen en bestek hoef je je niet druk te maken. De T2 campers zijn ideaal voor met zijn tweetjes maar het is ook zeker mogelijk om er met zijn vieren in te slapen. Een volkswagen camper roadtrip met zijn vieren is natuurlijk wel extra gezellig en het scheelt weer in de kosten!

 

De Volkswagen camper roadtrip route
Het leuke aan roadtrippen is natuurlijk de vrijheid en nergens aan vast zitten. Toch is het handig om vooraf al een richting te bepalen. Dit voorkomt dat je uren over de snelweg aan het rijden bent zonder een idee te hebben waar je nu eigenlijk bent. En geloof me, met een T2 camper wil je niet te lang op de snelweg rijden… Een papieren landkaart is dus een uitkomst. Bepaal voordat je gaat rijden alvast waar je ongeveer uit wilt komen en welke bezienswaardigheden er tijdens deze route voorbij komen. Ook kun je het eindpunt bepalen en deze instellen op de TomTom met als instelling ‘snelwegen vermijden’. Op deze manier kom je op de leukste plekjes!

 

 

 

 

Boodschappen
Tijdens je roadtrip wil je natuurlijk nergens aan hoeven denken. Dus ook niet aan de vraag waar je boodschappen moet gaan halen. Zelf haal ik voor een weekendje roadtrippen in Nederland alvast een krat met boodschappen. Ook het kookboek ‘Koken op wielen’ mag natuurlijk niet ontbreken in je campervan! Zoek alvast een recept uit en haal de boodschappen alvast in huis. Ga je roadtrippen in het buitenland dan is het natuurlijk leuk om de supermarkt in te duiken en op zoek te gaan naar de lokale producten!

 

 

Een camping uitzoeken
In Nederland zijn genoeg leuke kampeerterreinen om te overnachten. Download voordat je gaat rijden even de ‘camping app’ van het land waar je de roadtrip maakt. Onderweg kun je met deze app gemakkelijk een camping vinden. Persoonlijk ga ik altijd voor een natuurkampeerterrein. Deze terreinen zijn echt bedoelt voor natuurliefhebbers en zijn dus niet voorzien van kinderclubs, zwembaden en recreatieteams. Deze campings kun je vinden op natuurkampeerterreinen.nl. Let wel op! Voor deze campings heb je een Groen boekje nodig. Wil je in de winter gaan kamperen in je camper? Super leuk, maar houdt er wel rekening mee dat veel campings dicht zijn. Via deze link vind je een overzicht met natuurkampeerterreinen die in de winter open zijn. Geitenwollen sokken mee en een kampvuur maken!

 

 

 

 

Neem onverwachts een afslag
Niets is zo leuk om te verdwalen en uiteindelijk uit te komen op een plek die je normaal gesproken nooit had gevonden. Zoek het avontuur dus op en neem af en toe een onverwachte afslag, dan gebeuren de mooiste dingen.

 

 

Deel dit bericht op social media!

-