Op pad met

Mr. Blue
DSCF9083.jpg
DSCF8953-1.jpg
Houten, Nederland

Mr. Blue. Wat was het fijn om jou te ontmoeten.

 

Je staat in Houten  op ons te wachten, bij de stalling van De Volkswagenbus.nl. Je bent in prachtige staat en van alle gemakken voorzien. Ook al ben je al meer dan 40 jaar oud, je straalt en hebt zin om te vertrekken.

Een nieuw avontuur kan beginnen

 

Kamperen in de winter is niet iets dat we dagelijks doen. Maar nu we een weekend met -1 graden in deze camper hebben gekampeerd zijn we om. Kamperen in de winter is knus! We vertrekken op zaterdagochtend om 9 uur. Waarheen? We hebben geen idee. Maar juist de vrijheid om te gaan en staan waar je maar wilt maakt het reizen in een camper zo leuk.

 

 

Kasteel de Haar

We rijden richting het zuiden en komen langs Kasteel de Haar waar op dat moment een Kerstmarkt plaatsvindt. Wat een gezelligheid! Overal staan kraampjes met kerstspullen, je kunt er glühwein drinken, een kom erwtensoep eten of gewoon langs de kraampjes struinen. We kopen schapenwollen sokken om ons voor te bereiden op een koude nacht die ons te wachten staat. Kamperen in de winter is namelijk niet zomaar iets. Zeker niet als het vriest. Bereid je goed voor met thermokleding, dikke slaapzakken, dekens en bijvoorbeeld schapenwollen sokken. Dan kom je de nacht wel door!

 

 

De Vlagberg

We rijden verder richting Brabant waar we een camping hebben gevonden die ook in de winter geopend is. Namelijk natuurkampeerterrein De Vlagberg van Staatsbosbeheer. Een camping midden in de bossen, waar je in de winter een kampvuur kunt maken en waar het toiletgebouw het hele jaar geopend is.

 

 

We kiezen een plek uit, sluiten de stroom aan en zijn klaar voor een half uurtje hout hakken! Houthakken ja. Want wil je een mooi kampvuurtje maken dan moet je wel zelf voor hout zorgen. Er liggen droge boomstammen die we in stukken zagen en vervolgens in kleine stukjes hakken. We vragen aan de boswachter een vuurschaal en steken het vuur aan. Heerlijk wat een warmte! We bakken broodjes en braadworst boven het vuur en drinken port om ons warm te houden.

 

 

Schapenwollensokken

Voor de nacht klappen we de bank in en maken er een comfortabel bed van. We kruipen dicht tegen elkaar aan en houden onze schapenwollen sokken aan. Wat een rust. We horen alleen het geruis van de bomen en de vogels. Ondanks de kou slapen we heerlijk. Pas rond half 10 worden we wakker. Lekker uitgeslapen en klaar voor een nieuwe dag met Mr. Blue.

 

We steken het vuur weer aan en warme kant en klare pannenkoeken op. Prima ontbijtje zo in de bossen. Het fijne aan kamperen in een Volkswagen camper is dat je ieder moment weer kunt vertekken en je altijd je huisje bij je hebt.

 

 

Warme choco

We drinken warme chocolademelk in Boxmeer en tuffen langzaam weer terug richting Houten. Het was een heerlijk weekend kamperen in een Volkswagen camper. Een aanrader voor iedereen die er een weekendje even helemaal uit wil. En wees niet bang voor de kou, want wie zich goed voorbereid zal niets van de kou merken. En zeg nou zelf, wie krijgt het nu niet warm van Mr. Blue…

 

Zelf op pad met deze leuke camper? Klik dan hier!

 

 

 

Deel dit bericht op social media!