Het beste B&B

van Den Haag
DJI_0065_800 (1).jpg
Schermafbeelding-2016-12-21-om-07.16.26 (1).jpg
Den Haag, Nederland

De titel zegt het al en

dan overdrijf ik niet.

 

De kever staat weer thuis geparkeerd na een weekendje in het Bacán B&B in Den Haag. Maar eigenlijk verlang ik nu alweer naar de gastvrijheid van Marc en Ab, de eigenaren van dit bijzondere plekje.

 

Het voelde als een tweede thuis

 

Gezellig, warm en persoonlijk. In deze blog neem ik jullie mee naar Den Haag en laat ik zien waarom dit het beste B&B van Den Haag is.

 

De geur van verse koffie, appelgebak en schoon beddengoed komt ons tegemoet wanneer we de trap naar het Bacán B&B oplopen. We nemen plaats op de bank in de gezamenlijke woonkamer en maken kennis met Marc, de eigenaar van het B&B. Een jaar geleden kochten Marc en zijn vriend Ab dit pand als bouwval, om het te verbouwen tot B&B en woonhuis. En dat is goed gelukt! Het B&B, met twee luxe gastenkamers, bevind zich op de tweede etage met een gezamenlijke woonkamer en eetkamer.

 

DSCF9614 (1).jpg

 

De Queen room
We zijn blij verrast bij het zien van onze kamer. De ruimte is voor de helft gevuld met een bed van 2.10 meter! Wat een luxe en wat ruikt dat beddengoed toch lekker. De badkamer heeft een regendouche en aan alles is gedacht. Shampoo, douchegel, zeep en handdoeken. We bergen onze spullen op in de linnenkast om vervolgens Den Haag te gaan verkennen.

 

DSCF9687_800 (1).jpg

 

DSCF9524_800 (1).jpg

 

DJI_0065_800 (1).jpgHet Hof Kwartier
We slenteren door de stad, door de wijk ‘Het Hof Kwartier’ met zijn kleine boetiekjes en restaurantjes. Verder door het park van Paleis Noordeinde, door de oude Passage (oudste overdekte winkelcentrum van Nederland) en door het drukke centrum. Iedereen is nog druk in de weer met de allerlaatste kerstinkopen.

 

DSCF9553_800 (1).jpgDSCF9599 (1).jpgVermoeid van het lopen nemen we plaats aan een tafeltje bij Guliano, een Italiaans lunchrestaurant aan de Denneweg. We hebben de keuze uit bijna 30 soorten broodjes, salades en soepen. Ik ga voor een broodje met Italiaanse ham en pesto…dit maakt het wachten helemaal goed, want het smaakt heerlijk!

 

Borreltijd
Na de lunch vervolgen we onze weg door Den Haag, we nemen een kijkje in de Chinese wijk en het Binnenhof. Om 18.00 uur staat er een borrel in het B&B met Marc, Ab en de twee andere gasten op de planning.Nog zo’n reden waarom ik dit het beste B&B van Den Haag vind. De tafel staat vol met luxe kaasjes, worst van de slager en zoutjes. Jochem en ik nemen een Kompaan biertje, dit is bier gebrouwen door twee Haagse broers die samen een bierbrouwerij zijn begonnen.

 

Walter Benedict
Na de borrel eten we bij Walter Benedict op de Denneweg. De bediening is erg vriendelijk en we gaan voor een burger van de green egg en de risotto van bospaddestoelen met truffel. En niet te vergeten een Kompaan biertje om de avond compleet te maken. Een absolute aanrader deze hippe eettent!

 

DSCF9574 (1).jpg

 

Heerlijk ontbijt
Die nacht slapen we heerlijk in het grote bed. We staan uitgerust op om vervolgens een douche te nemen en aan te schuiven voor het ontbijt. En echt, wat een moeite doet Marc om je he-le-maal in de watten te leggen. Dit ontbijt verdient een dikke tien. Waarom? De tafel staat vol met verse broodjes, verschillende soorten hartig en zoet beleg, meloen met yoghurt en muesli, een pannetje uit de oven met ei, tomaat en ham en niet te vergeten een verse smoothie. Oja, en dan vergeet ik nog de cappuccino en de verschillende soorten thee.

 

DSCF9654-1 (1).jpg

 

DSCF9658_800-1 (1).jpg

 

Na een lazy checkout nemen we afscheid van deze uitstekende gastheren om nog even Den Haag in te duiken. Vandaag staat het Escher museum op de planning!

 

Enthousiast geworden? Boek dan snel de King of de Queen room in het beste B&B van Den Haag en voel je heel even de Koning te rijk.

 

 

Deel dit bericht op social media!