Smullen met

Van Blik
DSCF9775.jpg
DSCF9850.jpg
Overal en nergens

Ik maakte kennis met de smaken van 'Van Blik'.

 

Ondertussen heb ik alle smaken geprobeerd en ik ben om. Van Blik is dé oplossing voor een lekkere maar vooral snelle verantwoorde maaltijd. Ideaal voor tijdens een weekendje kamperen of roadtrippen.

Blikje hier, blikje daar

 

De blikjes zijn gewoon bij de AH (en de Bever) te koop en juist dat maakt het zo makkelijk. Sla alvast een flinke lading in en je hebt altijd een voedzame maaltijd bij je. Tijdens onze roadtrip in de Estafette hebben we verschillende keren ‘Van Blik’ gegeten. Geef er wel nog even je eigen draai aan door de inhoud van het blikje te combineren met bijvoorbeeld wraps, couscous, wat sambal en wat peper en zout. (De blikjes zijn overigens ook zonder deze toevoeging een prima maaltijd)

 

Het imago van eten uit blik blijkt behoorlijk negatief. Maar waarom eigenlijk? Zo wordt de verpakking voor 95% gerecycled en is daarmee de meest duurzame verpakking. Niet slecht toch? Verder is voedsel uit blik zonder conserveermiddelen lang en ongekoeld houdbaar. En nog leuker, de maaltijden van Van Blik zijn met liefde samengesteld en bestaan uit goede ingrediënten, zonder vage toevoegingen.

 

 

 

 

 

 

Buiten koken

Niets zo fijn als het uitschuiven van het keukenblok in onze camper na een dag roadtrippen of surfen. De keuken in de camper is klein maar meer hebben we ook echt niet nodig. Ik haal de kampeerpannenset tevoorschijn en vul een pannetje met water voor de couscous. In een andere pan verwarm ik wat olie om vervolgens een blikje kip in kruidige kokossaus te openen en in het pannetje op te warmen. Mijn favoriet, een heerlijke combinatie en nog lekkerder met een frisse salade. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het kampeervlot

Niet alleen tijdens onze roadtrip langs de Atlantische kust maakte we kennis met Van Blik, ook tijdens een weekendje kamperen op een kampeervlot opende we een blikje. Van Blik is er in drie verschillende smaken; Chili con carne met rundvlees, vegetarische curry madras en kip in kruidige kokossaus. 
 

 

 

 

Trek?

Heb ik je nieuwsgierig gemaakt? Trek dan even een sprintje naar de AH en probeer het zelf eens uit! Op de website van Van Blik vind je trouwens lekkere recepten! Bijvoorbeeld voor een vegetarische curry madras met bloemkoolcouscous.

 

Eetse!

 

 

Deel dit bericht op social media!

-