Het Estafette

Project
DSCF9701.jpg
20170729_143013.jpg
Dordrecht, Nederland

Een aantal weken gelden schreef ik een blog over ons ‘Estafette Project’

 

en sinds die tijd is er mega veel gebeurt. Onze camper is namelijk bijna klaar voor een roadtrip naar het zonnige zuiden! In deze blog vertel ik jullie alles over de verbouwing, de aankleding en over de installatie van de zonnepanelen! 

Let's roll!

 

Een aantal weken gelden waren we nog hard opzoek naar een timmerman die het ontwerp van de bus kon uitwerken. En die hebben we gevonden! Dimka van tiny-house.nl is vol enthousiasme met de Estafette aan de slag gegaan.  En daar hebben we geen moment spijt van gehad. Wat een vakman! Binnen een week kregen we al de eerste foto’s van de ‘verbouwing’. Dimka haalde het oude interieur uit de bus om vervolgens een aantal ramen te bedekken en de wanden te isoleren. 

 

 

Matrassen

Wij gingen ondertussen opzoek naar matrassen voor op de bedbank. We hebben gekozen voor 12 cm dik koudschuim. Dit is schuim dat lekker ligt én waar je lekker op kunt zitten. De matrassen hebben we op maat laten maken en laten stofferen. 

 

 

Doel

Afgelopen zaterdag gingen we langs bij de werkplaats van Dimka. De camper is écht bijna klaar. Het doel is om er 5 augustus mee op vakantie te gaan en dat gaan we zeker redden! Omdat er in de Estafette geen stroomtoevoer zit, hebben we gekozen voor zonnepanelen. Op deze manier zijn we nooit afhankelijk van een campingplek met stroom. Ook kunnen we op deze manier veel makkelijk 'in het wild' kamperen. Oké, we hebben dan geen douche maar met een douchezak kom je ook al ver. ;)

 

 

Zonnepanelen

Via zonnepanelenopdecamper.nl (Independent solar solutions) vond ik verschillende zonnepaneelsets. Via een berekening van ons stroomverbruik (dus een compressor koelkast op 12V en een stopcontact om onze laptops, telefoons en fotocamera’s op te laden) kwamen we uit op 2 zonnepanelen van 100 Watt. Dan hebben we genoeg stroom om de koelkast en het stopcontact altijd te laten werken. Na het advies van Independent solar solutions kochten we een flinke accu. De rest regelde zij. Zoals een omvormer, laadregelaar en bedrading. Het is nu alleen nog een kwestie van monteren! 

 

 

 

 

App

Ik kan jullie nu alle ins en outs gaan vertellen over het monteren van de zonnepanelen (blog hierover komt nog online) maar aan de hand van een video kan ik jullie alles veel beter laten zien. Het is geen instructie video maar ik wil jullie graag laten zien hoe het monteren van de panelen bij ons ging. Want hij lijkt allemaal erg ingewikkeld, maar binnen 4 uur was alles gemonteerd en weggewerkt in de kast in de camper. Via een app, die is geconnect met de laadregelaar, kunnen we direct meten wat de zonnepanelen opleveren en omzetten. Ideaal toch? Snel richting de zon dus! 

 

 

 

 

Let's roll!

Deze week zetten we de puntjes op de i om er aanstaande zaterdag mee richting Frankrijk te rijden. Nog heel even geduld dus en dan mag ‘The Rolling Office’ echt op avontuur!

 

Blijf op de hoogte van het Estafette Project via de Instagram van @rollingoffice.

 

 

 

Deel dit bericht op social media!

-