Een mini-roadtrip

door Zuid-Afrika
DSCF1197_low.jpg
DSCF2114_low.jpg
Kaapstad, Zuid-Afrika

 

Van pinguïns op het strand tot een huisje in the middle of nowhere. 

 

Samen met mijn vriend Milton ging ik op ontdekking in Zuid-Afrika. We maakte een mini roadtrip in een Volkswagen Polo die we huurden via Easy Terra.nl. Een reis met heel veel hoogtepunten.

 

 

Ice lollies and vanilla, chocolate ice cream! 

 

Na een vlucht van 12 uur landde we op zondag avond 22.30 uur op het vliegveld van Kaapstad. Via Airbnb heb ik thuis al vier accommodaties geboekt en reserveerde ik een Volkswagen Polo via easyterra.nl. De auto staat voor ons klaar en onze mini roadtrip kan beginnen! Al hoewel...het is even wennen met het stuur aan de andere kant. 

 

De app 'Offline Maps & Navigation' die ik thuis al downloaden voor Zuid-Afrika werkt perfect. We stellen het eerste adres in en rijden richting the Gardens, een wijk in Kaapstad aan de rand van de Tafelberg.

 

 

Kaapstad 

We verblijven een week in The Gardens. Vanuit hier verkennen we de verschillende wijken van Kaapstad. Het links rijden begint steeds meer te wennen en onze huurauto brengt ons naar het kleurrijke Bo Kaap, Waterfront, de adembenemende stranden van Clifton beach, de tuinen van Kirsten Bosch, Sea-Point, Camps Bay en zo kan ik eerlijk gezegd nog wel even doorgaan. Want wat heeft Kaapstad veel te bieden. Van witte stranden tot het waanzinnige uitzicht vanaf de Tafelberg tot het fotogenieke Bo Kaap en de vele fijne restaurants. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Op safari!

Tijdens ons verblijf in Kaapstad maken we een dag trip naar het Aquila Private Game Reserve (twee uur rijden). De safari duurt twee uur en we spotten The Big Five! Van olifanten tot zebra's en van giraffen tot leeuwen. We kijken onze ogen uit. 

 

 

 

 

Boulders Beach

Van The Gardens rijden we naar Simonstown. Langs de Chapmans Peak voor een prachtig uitzicht onderweg. In Simonstown verblijven we twee nachtjes. Onze Airbnb bevind zich net achter Boulders Beach waar we kennismaken met de pinguïn kolonie. In de ochtend vinden we Meneer Pinguïnn onder onze huurauto. We rijden naar Kaap de Goede Hoop, helaas is het bewolkt en zien we vrij weinig. Maar met mooi weer moet dit absoluut prachtig zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

Van Simonstown naar Stellenbosch

De pinguïns laten we achter ons en rijden langs de kunt naar onze derde Airbnb in Stellenbosch. We maken een stop in Kalk Bay, wat ik persoonlijk niet echt de moeite waard vond. We maken foto's bij de gekleurde huisjes van Muizenberg en arriveren in de middag in het mooie Stellenbosch. Hier verblijven we 3 nachten. We picknicken in Boschendal, slenteren door Stellenbosch en relaxen bij het zwembad. Stellenbosch is dé plek om wijn te proeven. Wij slaan dit deze keer over vanwege mijn zwangerschap. Maar hé, een goede reden om nog eens terug te komen. 

 

 

 

 

 

 

 

 

In the middle of nowhere

Onze laatste Airbnb ligt tussen de bergen, een stuk noordelijker van Stellenbosch. Maar wauw, wat een fantastische plek om onze reis af te sluiten. We verblijven twee nachtjes in een knusse hut, zonder wifi en zonder stroom. Licht hebben we wel door de zonnepanelen op het dak. Ook een toilet en douche zijn aanwezig. En niet te vergeten een hottub in de achtertuin met een uitzicht over de bergen. We relaxen en maken een wandeling naar Saggy Stone, een uurtje heen en een uurtje terug lopen. We komen schilpadden tegen en eten een heerlijke maaltijd in de tuin van de Saggy Stone Brewery. 

 

Deze Airbnb is overigens behoorlijk moeilijk te bereiken. Met onze huurauto rijden we een flink stuk over een onverharde weg. Maar na het volgen van de bordjes vinden we onze Airbnb. De plek voor iedereen die even helemaal van de wereld wil zijn. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Auto huren in kaapstad

Wat een reis. Eentje waar we nog met heel veel plezier aan terugdenken. Inmiddels hangen de pinguïns al uitvergroot in onze woonkamer en is het plakboek in de maak. Alle Airbnb accommodaties kan ik aanraden, net als het huren van een huurauto bij easyterra.nl. Bij aankomst in Kaapstad staat de auto voor je klaar en met een Volkswagen Polo kom je heel erg ver in Zuid-Afrika. Ik kan iedereen deze toffe reis aanraden, Zuid Afrika heeft echt mijn hart gestolen en wij komen er zeker nog eens terug. 

 

Liefs! Renske

 

Deel dit bericht op social media!

-