De Volkswagenbus van

Mark Mouton

 

Schermafbeelding-2017-01-10-om-21.36.59 (1).jpg
received_10207246433691459_resized_20170110_072406777 (1).jpg
Gent, Belgie

Mark leerde ik kennen

via Instagram.

 

Zijn oranje Volkswagen bus trok direct mijn aandacht en sindsdien volg ik zijn avonturen. Ik was benieuwd naar zijn verhaal en vroeg hem hier over te vertellen. Mark kocht een bus om zelf helemaal op te knappen. Van het interieur tot de logo’s op de deuren, hij deed het allemaal zelf.

Mijn bus… de Timeless Company bus.

 

Ongeveer 3 jaar geleden kocht ik een busje, om precies te zijn een jaren zeventig volkswagen busje… Een bus waar nog ontzettend veel aan moest gebeuren, precies waar ik naar op zoek was. Van oude wagens ben ik altijd al gek geweest, voornamelijk Amerikaanse. Maar na reeds meerdere kevers gehad te hebben, groeide de liefde voor de Volkswagen bus. En toen kwam er die ene mooie dag dat ik eindelijk aan mijn eigen Volkswagen bus kon gaan bouwen.

 

Klussen maar!
Nadat de bus dan eindelijk voor mijn deur stond begon het kluswerk. Stukken verzamelen, wat kleine laswerkjes, remmerij en ophanging vernieuwen, de motor reviseren…. allemaal werkjes die de bus maakten tot wat hij nu is. Het grootste zichtbare project was het vernieuwen van het interieur. Ik ben met een totaal lege bus begonnen en heb uiteindelijke zelf een camperinterieur ontwerpen en gemaakt. Van het schetsen van het interieur tot het bouwen van de bankjes, tafel en kastjes. Om uiteindelijk te eindige met een volledig functionerend campertje.

 

DSC01671 (1).jpg

 

De Mobilehome van mijn ouders
Het rondrijden, het ontdekken en het zwerven door Europa is er met de paplepel ingegoten. Met mijn ouders ontdekte ik als kleine jongen met de Mobilehome al de mooiste plekjes van Europa. Dat ‘wanderlust gevoel’ is nooit weggegaan en dat is één van de redenen waarom er nu een camper in de garage staat. En niet zomaar een camper. Een camper waar ik al mijn energie in heb gestoken met als kers op de taart de vintage logo’s op de deuren, Timeless Company.

 

Tijdloos, zo zal het busje zijn en blijven. Een tijdloos, nostalgisch voertuig.

 

Schermafbeelding-2017-01-10-om-21.37.30 (1).jpg

 

De bus en mijn gezin
De bus is ook echt een onderdeel van mijn gezin, de kids zijn er gek op! De jongens gaan overal mee naartoe, kleine tripjes, daguitstapjes, meetings en noem maar op. Voor hen is er altijd wel een reden om er met de bus op uit te gaan. En ik kan je zeggen, dat vind ik natuurlijk helemaal niet erg.

 

Deel dit bericht op social media!

-