Maak kennis met

Grass and Canvas!
Grass_and_canvas_roadtrip_blog (1-).jpg
Grass_and_canvas_roadtrip_blog (7).jpg
Gastblog

Het blauwe volkswagen camper busje van Marloes is om verliefd op te worden.

 

Ze is de oprichtster van de reiswebshop Grass and Canvas en ik was benieuwd naar haar verhaal. Ze schreef een gastblog over haar rijdende huisje, ze deelt haar roadtrip must-haves en verklapt drie verrassende plekken om naartoe te roadtrippen! 

Wij gaan op reis en nemen mee.. 

 

Hi avonturiers,

Dat onze webshop, Grass and Canvas een busje in het logo heeft zitten, is natuurlijk niet voor niets! Melanie en ik (Marloes) hebben de webshop in 2016 gelanceerd en waren het er al snel over eens dat een campertje het beste past bij onze producten; avontuur, vrolijkheid en praktisch! Op dat moment wist ik nog niet dat mijn droom uit zou komen, maar sinds vorig jaar ben ik de gelukkige eigenaar van een (ook echt blauwe) VW camperbus. Samen met mijn vriend cross ik nu door Zuid-Europa. Wat is Europa verrassend mooi! We kijken onze ogen uit; we tuffen langs bizarre kastelen, prachtige zonnebloemvelden, roze flamingo's, authentieke witte dorpjes, felblauwe meren en staan op de mooiste stranden met indrukwekkende kliffen. 

 

 

Rijdend huisje

Het fijne aan reizen met een camper is het gevoel dat je altijd je huisje bij je hebt. We hoeven niet te wennen aan een nieuw bed, kunnen hem helemaal naar eigen wens inrichten en zodra we instappen hebben we gelijk een gevoel van vrijheid. Rustig aan rijden we door glooiende landschappen. Hard rijden kunnen we nou eenmaal niet en dat geeft een gevoel van rust. Het blijft bijzonder om mensen om te zien kijken, om nog een glimp op te vangen van onze bus. VW camperbusjes brengen bij jong en oud een glimlach op het gezicht. Het is prachtig om verhalen te horen van ouderen die graag hun herinneringen delen. Over de tijd dat deze busjes het normale straatbeeld waren en er zelf ook de mooiste avonturen mee beleefden. 

 

 

Voorbereiding

We hebben deze trip voorbereid door lid te worden van een VW club, zodat we altijd terecht kunnen met vragen. Verder door de 'kampeerplaats app' te downloaden en de bus goed na te laten kijken, vamos! We zijn erachter gekomen dat je een roadtrip niet precies kunt plannen. Vaak belanden we op een hele andere plek en zijn we juist het meest onder de indruk van spots waar we nog nooit van gehoord hadden. Ook verandert de indeling van onze bus nog wel eens, je moet echt in de camper leven om er achter te komen wat het beste voor jou werkt! Wat wij erg fijn vinden is om altijd een voorraad eten voor +/- 3 dagen bij ons te hebben. Voordat we de camping oprijden zoeken we eerst nog even een supermarkt waar we onze slag kunnen slaan. 

 

 

Wat neem je mee?

Natuurlijk ga ik op pad met items van onze webshop Grass and Canvas. Ik vind het altijd erg belangrijk om blij te worden (vooral als ik niet veel mee kan nemen) van de producten die ik mee neem. Zo probeer ik handige maar vrolijke tasjes te gebruiken om kleine spullen bij elkaar te houden (in ons busje kan je niet rechtop staan, niet fijn om iets kwijt te raken haha). Verder ben ik super blij met de wereldkaart waszak en vind het leuk om met een stitchkaart bij te houden waar we allemaal langskomen. Tijdens mijn verjaardag hadden we de vrolijke slingers opgehangen en als we ergens wat langer staan, hangen we deze ook gewoon lekker op, wie wordt daar nu niet blij van?! De bumbag gebruik ik om geld in te bewaren voor de tol en draag ik tijdens een stedentrip! 

 

 

Drie plekken die ik graag met jullie wil delen:

 

1# Zahara de la Sierra - Spanje

Wauw. Als je vanuit het noordoosten komt aanrijden word je allereerst verrast door een prachtig blauw meer. Leuk feitje hierover is dat deze is aangelegd om de boeren te kunnen voorzien van water. Helaas kwamen ze er al snel achter dat het water te zout is waardoor alles dood ging, oeps! Een geluk bij een ongeluk, vanuit dit bergdorpje heb je nu een waanzinnig uitzicht over de heuvels en het  stuwmeer. Boven op de heuvel van het witte dorpje Zahara de la Sierra staat een kasteeltje waar je via een mooie route naar toe kan lopen. Vanuit de kampeerplaats en B&B Finca Vegana heb je uitzicht op Zahara. Je kunt hier heerlijk jumpen in het zwembad en als je geluk hebt kan je genieten van een overheerlijke vega bbq die de lieve eigenaren verzorgen.

 

 

2# Gabo de Gata - Spanje

Wist je dat je al met 2.30 vliegen flamingo’s kunt spotten? Dat kan in het national park Gabo de Gata in Spanje! Je hebt grote kans om flamingo’s te bewonderen bij Salinas del Gabo de Gata. Het is zeker de moeite waard om verder te rijden en het national park te ontdekken. De omgeving is ruw, droog en bergachtig. Naast het spotten van Flamingo’s kun je hier een dag aan het strand liggen, heerlijk uitwaaien of jezelf uitdagen om een fietstocht te maken. 

 

 

3# Praia de Marinha - Portugal

Prachtig blauw water, oranje kliffen en dramatische uitstulpingen in de zee. Niet wetend waar we uit zouden komen reden we met ons busje over een smal zandpad wat door wat bosjes leidde. Na wat hobbels en bobbels kwamen we plotseling uit op een prachtige plek met uitzicht op het strand en bizarre rotsformaties. Wonder boven wonder was de plek waar we stonden een gedoogplek!! Ons geluk kon niet op. Wat hebben wij genoten van de zonsondergang en wat is het toch heerlijk om met het geluid van de zee in slaap te vallen. Vanuit Praia de Marinha kun je een wandeling maken van ongeveer 6 kilometer wat leidt langs prachtige praia’s (het Portugese woord voor strand).

 

 

Safe Travels!

 

Marloes
Oprichter van de reiswebshop Grass and Canvas

 

 

Deel dit bericht op social media!

-